Skoči na glavno vsebino
+386 (0)2 88 79 700

Ta teden praznujemo prav poseben dan. Čeprav se spet šolamo na daljavo, na mednarodni dan knjig za otroke učitelji nismo pozabili. K ustvarjanju učence lahko povabimo tudi na daljavo in tako spodbujamo ljubezen do branja in mladinskih knjig. Na spletni strani Društva Bralna značka Slovenije ob tej priložnosti našli številne zanimive ideje, predloge, povezave – povezane s knjigami in branjem.

Ko beremo, zrastejo duhu peruti.
Ko pišemo, nam zapojejo prsti.
(Margarita Engle)

/…/

2. aprila, na rojstni dan Hansa C. Andersena, imajo rojstni dan vse pravljice sveta, vse knjige za otroke in kar je najpomembnejše, vsi knjižni junaki sveta.

Pisatelji iz vsega sveta vsako leto napišejo nagovor otrokom, v katerem jim sporočajo, zakaj so otroške knjige najboljša stvar na svetu. Letos je poslanico za vse otroke sveta napisala Margarita Engle.

Praznovanje letošnjega 2. aprila povezujemo s praznovanjem jubileja Kristine Brenkove in najbrž se bomo še vedno spomnili naše lanske poslanice Lakota po besedah … kajti letos gre za to, da lakoto nasitimo z »glasbo besed« in medsebojnim razumevanjem.

Bralnospodbujevalna akcija Glasba besed Kristine Brenkove in besede o glasbi: 110 kakovostnih bralnih predlogov vabi k branju s 110 knjigami, ki so še vedno aktualne, zimzelene in vredne branja in kličejo h »glasbi besed« Kristine Brenkove« in k »besedam o glasbi«.

Dostopnost