Skoči na glavno vsebino
+386 (0)2 88 79 700

Karierna orientacija

Izbira poklica je zelo pomembna osebna odločitev vsakega devetošolca. Vstop v srednjo šolo je nov korak v življenju, ki prinaša postavljanje in uresničevanje novih želja in ciljev, srečanja z novimi ljudmi in okoljem. Pri izbiri srednje šole je pomembno poznati in upoštevati želje in interese otroka, njegove umske in fizične sposobnosti, osebnostne lastnosti, delovne in učne navade, šolski uspeh. Odločitev skušamo olajšati z nudenjem ustreznih informacij o možnostih vpisa na srednje šole, o poklicih, trgu dela, politiki zaposlovanja in štipendiranju. Program karierne orientacije se sistematično izvaja v 8. in 9. razredu.

OSMI RAZRED

V osmem razredu v drugem ocenjevalnem obdobju učence seznanimo s srednješolskim izobraževalnim sistemom, z dejavniki poklicnega izbora, s poklicnim kažipotom in spletno stranjo Moja izbira (www.mojaizbira.si), kjer lahko dobijo vse potrebne informacije o nadaljnji izobraževalni oz. poklicni poti. Učenci spoznavajo sebe, svoje interese, sposobnosti, osebnostne lastnosti, delovne in učne navade.

DEVETI RAZRED

V devetem razredu učence seznanimo s srednješolskimi programi, postopki vpisa, štipendijami, sproti jih obveščamo o novostih, povezanih s srednjimi šolami. Organiziramo karierni sejem v športni hiši Radlje, roditeljski sestanek za učence in njihove starše meseca januarja, učenci izpolnjujejo Vprašalnik o poklicni poti, učenci in njihovi starši pa imajo možnost individualnih razgovorov pri svetovalni delavki.

PoklicnaOrientacija

 

Dostopnost