Skoči na glavno vsebino
+386 (0)2 88 79 700

Še nikoli ni obstajalo več možnosti za študij in delo v različnih evropskih državah, vendar pomanjkanje jezikovnega znanja mnogim preprečuje, da bi izkoristili te možnosti.

Globalizacija in različna lastništva v poslovnem svetu od državljanov vse pogosteje zahtevata znanje tujega jezika za učinkovito delo tudi znotraj matične države. Samo angleščina ni več dovolj. 

Evropa je jezikovno bogata – obstaja več kot 200 evropskih jezikov in še veliko več tistih, ki jih govorijo državljani, katerih družine izhajajo iz drugih celin. To je pomemben vir, ki ga moramo prepoznati, uporabiti in ceniti.

Učenje jezikov prinaša koristi mladim in starim – nikoli nismo prestari, da bi se učili jezika in uživali nove možnosti, ki jih to prinaša. Četudi poznamo samo nekaj besed jezika države, kjer smo na obisku (na primer na počitnicah), nam to omogoča navezovanje stikov in nova prijateljstva.

Učenje jezikov, ki jih govorijo drugi ljudje, nam omogoča boljše medsebojno razumevanje in premagovanje kulturnih razlik.

Učenci lahko sodelujete na spletu v raznih jezikovnih igrah in tako bolje spoznate jezikovno raznolikost. POVEZAVA DO IGER.

VSAK se lahko vključi v evropski dan jezikov, četudi samo povabi sosede iz druge kulture na čaj in okrasi hišo z nalepkami in plakati evropskega dneva jezikov. Mogoče se na ta dan še ne boste spremenili v poliglota, vendar boste zagotovo razširili svoja obzorja in to bo za vas zagotovo prijetna in koristna izkušnja.

Dostopnost