Skoči na glavno vsebino
+386 (0)2 88 79 700

Učiteljice slovenščine smo pregledale vaše zanimive odgovore in podajamo naslednje mnenje in ugotovitve:

Vsebinsko so odgovori zanimivi, odraz vašega razmišljanja in stališč. Očitno vam je bil film všeč in ste si ga z veseljem ogledali. Nekateri odgovori so poglobljeni in lahko iz njih razberemo vaše občutke.

Večina vas je odgovorila, da vas je bilo najbolj strah, ko je Niilas padel v vodo – kaže se vaša empatija in sočutje do dečka in njegove nesrečne prigode.

Vsi ste že bili v položaju, ko ste morali zaupati vase in v svoje sposobnosti. S takšnimi občutki se srečujete na raznih tekmovanjih, pri ocenjevanju v šoli … Zelo pomembno je, da verjamete v svoje zmožnosti in se trudite doseči cilj, ki ste si ga zadali.

Iz vaših odgovorov sklepamo, da so odnosi z vašimi sorojenci zagotovo zanimivi. 🙂 Kljub vsem nesporazumom so vaši največji zavezniki.

Nekoliko težav ste imeli pri sami razlagi frazema črni oblaki se zbirajo nad kom/čim. Pomen frazema je: velika nesreča, zlo se najavlja komu, čemu.

Imamo tudi  vpogled v vaše razmišljanje o preživljanju počitnic v divjini – zavedate se, da bi bilo nenavadno in precej drugače, saj še nikoli niste živeli v takšnem okolju. Nekateri ste precej pogumni in zvedavi ter bi želeli preizkusiti nekaj novega.

Učiteljice slovenščine tudi tokrat zmajujemo z glavo in zaskrbljene sporočamo, da se pojavlja v vaših zapisih še vedno precej pravopisnih in slovničnih napak. Največ preglavic vam povzroča zapis vejice in velike začetnice. Vaja dela mojstra!

Zapisale učiteljice slovenščine: Petra, Urška, Suzana

Dostopnost