Skoči na glavno vsebino
+386 (0)2 88 79 700

Učiteljice slovenščine smo pregledale vaše zanimive odgovore in podajamo naslednje mnenje in ugotovitve:

6. in 7. razred – PREDSTAVA Tajno društvo PGC

Vsebinsko so odgovori zanimivi, iskreni in odraz vašega realnega najstniškega razmišljanja. Očitno vam je bila predstava blizu in ste si jo z navdušenjem ogledali. Nekateri odgovori so poglobljeni in poudarjajo naslednje vrednote:

–  spoštljiv odnos do učiteljev in ravnatelja, saj se zavedate, da so to uradne osebe;

–  fizični odnos oz. odnos v živo postavljate pred virtualnim;

– obsojate kriminalna dejanja.

8. in 9. razred – PREDSTAVA Vihar v glavi

Vsi ste si izbrali opis najstniške sobe, ki jo zelo nazorno opišete – vsaka podobnost s sošolčevo sobo pa je zgolj naključna? Hm. Torej imate vsi podobno urejene oz. razmetane sobe? 🙂 No, nekatere sobe baje celo obišče orkan. Kljub temu pa vedno najdete svoj TV in računalnik.

Opisovanje najstništva vam gre ravno tako dobro od rok, tu se odgovori le nekako razlikujejo med seboj. Vsi se zavedate, da to ni enostavno obdobje in da vaši možgani niso pokvarjeni, temveč funkcionirajo drugače kot možgani vaših staršev. Svet vidite drugače kot mi, odrasli.

Dobili smo zanimiv vpogled v vaše najstniško življenje – včasih vam je težko, ker vas nihče ne razume, drugič pa je pa ravno to vaš zelo dober izgovor. V težkih trenutkih pa vam veliko pomagajo glasba, risanje in umik v samoto.

Učiteljice slovenščine pa tudi zmajujemo z glavo in z malo manj navdušenja sporočamo, da  se pojavlja v vaših zapisih kar precej pravopisnih in slovničnih napak. Le kam so se skrile nekatere vejice in velike začetnice?

Zapisale učiteljice slovenščine: Urška, Suzana, Petra

Dostopnost