Skoči na glavno vsebino
+386 (0)2 88 79 700

Kje je najlepše preživeti sončen dan z 10 st. Celzija? Seveda, na pohodu. Če k temu prištejemo še zdrav zrak in prijetno družbo, pa je to sploh recept za najboljši dopoldan.

Po jutranji telovadbi, pospravljanju sob (dobivamo zelo dobre ocene) in slastnem zajtrku smo se odpravili v hrib proti severu. Ogledali smo si soline v Strunjanu ter se povzpeli do belega križa, od koder smo občudovali Mesečev zaliv. Nato smo zavili do Portoroža na sladoled in nazaj do doma CŠOD Breženka. Po dvanajstih kilometrih smo si zares zaslužili kosilo. Sem že povedala, da so naši učenci zelo navdušeni nad hrano v tem domu?

Počitka ni bilo, saj je potrebno igrati družabne igre (najbolj popularen je remi) ter se pomeriti v košarki in namiznem tenisu.

Popoldan smo sestavljali stolpe iz prodnikov. Poskusite sestaviti stolp iz 15 prodnikov, ni tako enostavno. Izkazali smo se tudi v sestavljanju mozaikov, ki so prave mojstrovine. Poučili smo se o morski želvi – predstavitev je bila zelo zanimiva. Morska biologija je za nas, ki smo prišli z drugega konca države, zelo zanimiva. Koliko že vemo!

Predstavili so nam tudi školjkarstvo, ki je bilo za marsikoga čisto nekaj novega. Marsikdo je prvič pripravljal klapavice in jih poskusil. Njami so bile…

Zvečer nas spet čakajo zabavne dejavnosti, nato pa bomo verjetno spet hitro zaspali, saj smo kar utrujeni…

Jutri se bomo po izletu z ladjo Solinarko v Sečoveljske soline in po kosilu okrog 13h odpravili proti domu, zato nas pričakujte okrog 17. ure. Sicer pa vam bodo vaši otroci pravočasno telefonirali.

Še zadnji pozdrav iz Fiese od učencev in učiteljev.

Zapisala: Irena Jelenko

Fotografije: Vera Vačovnik

Dostopnost