Skoči na glavno vsebino
+386 (0)2 88 79 700

Ob sredah se tudi v šoli v naravi testiramo, zato danes ni bilo jutranje telovadbe. Na srečo lahko vsi ostanemo tukaj. Seveda smo tudi to jutro vestno pospravljali sobe, saj si želimo čim boljših ocen.

Po zajtrku smo začeli z orientacijskim pohodom s fizikalnimi in kemijskimi meritvami. Zdaj znamo oz. smo ponovili, kako izmeriti azimut, uporabljati pH lističe, termometre itd. Ob poti so nas čakali različni zanimivi izzivi, k vsemu pa je pripomoglo toplo in sončno dopoldne, zato smo zunaj prav uživali. Pa še marsikaj smo raziskali in se mimogrede kaj novega naučili.

Po slastnem kosilu ni bilo veliko počitka, saj smo že ob pol treh nadaljevali z delom. Raziskali smo jezeri v Fiesi in se naučili osnov nordijske hoje. Nato smo opremljeni z naglavnimi svetilkami in dobro oblečeni, saj se nam je pridružila tudi teta burja, odpravili na pohod »po nordijsko«, ki je bil dolg kar osem kilometrov. Čaka nas še večerja in zabavni kviz, potem pa bomo verjetno kar hitro zaspali.

Dnevi v Breženki so zanimivi, veliko novega se naučimo in se veliko gibamo po čistem zraku. Le minevajo prehitro. Še dva dni, pa se že vidimo…

Lep pozdrav iz Fiese pošiljamo učenci in učitelji Irena, Simona, Vera in Damijan.

Zapisala: Irena Jelenko, saj so učenci preveč utrujeni, da bi jim to uspelo…

Dostopnost