Skoči na glavno vsebino
+386 (0)2 88 79 700

Spoštovani starši!

Obveščamo vas, da se šole za učence 1. triletja (1.–3. razred) odprejo z 18. 5. 2020. Da se bomo lahko ustrezno pripravili na ponovno odprtje šole potrebujemo naslednje podatke:

  • Podatek o število učencev, ki jih boste starši napotili v šolo. Pri odločitvi o napotitvi otroka v šolo upoštevajte ali ima otrok določene zdravstvene omejitve, zaradi katerih ga ne bi napotili v šolo. Katere so te zdravstvene omejitve, si lahko preberete s klikom na naslednjo povezavo: ZDRAVSTVENE OMEJITVE.
  • Ali bo vaš otrok potreboval jutranje varstvo (od katere ure dalje) in podaljšano bivanje (kdaj bo odhajal domov).
  • Glede prevoza v šolo/domov sporočamo, da Nacionalni inštitut za javno zdravje (v nadaljevanju: NIJZ) priporoča peš hojo ali individualni prevoz učencev s strani staršev, kjer ne pride do združevanja učencev. Zavedamo se, da vsi starši take oblike prihajanja v šolo/iz šole ne morete zagotoviti, zato bomo za učence vozače organizirali šolski prevoz, vendar moramo tudi tu, zaradi zagotavljanja vseh zaščitnih ukrepov, vedeti, koliko otrok bo koristilo šolski prevoz.
  • Glede prehrane bomo upoštevali, da bo vaš otrok koristil vse obroke prehrane, na katere je bil naročen že pred zaprtjem šole. Če bo to drugače, razredničarko opomnite sami.

Prosim, da razredničarki vašega otroka, do torka, 12. 5. 2020, do 10.00, po e-mailu pošljete izjavo s podatki. Povezava na dokument: PODATKI OB PONOVNI VRNITVI. Vaši podatki nam bodo v veliko pomoč pri vseh pripravah na odprtje šole in pri zagotavljanju vseh varnostnih ukrepov.

Po navodilih NIJZ boste morali starši, katerih otroci se bodo 18. 5. 2020 vrnili v šolo, za svojega otroka izpolniti še izjavo »pred vstopom otroka v šolo ob sproščanju ukrepov za zajezitev širjenja COVID-19«. Izjavo je pripravil NIJZ: IZJAVA STARŠEV. izpolnjeno izjavo boste oddali razredničarki.

V razredih od 1. do 3. ne presegamo števila učencev zato bodo ostali v homogenih skupinah.

Ko bo znano, koliko učencev potrebuje jutranje varstvo in podaljšano bivanje in ko bodo znane še ostale informacije, vas bomo uradno obvestilo o odprtju šole z vsemi potrebnimi navodili in informacijami.

Hvala vam za pomoč in sodelovanje.

Ravnatelj,
Leo Čelofiga, prof.

Dostopnost