Skoči na glavno vsebino
+386 (0)2 88 79 700

Učenci in učitelji OŠ Brezno-Podvelka smo v sredo, 11. 9. 2019, pričakali in vzpodbujali tekača Bogomirja Dolenca, ki je tekel mimo naše šole.

Bogomir Dolenc je tekač, triatlonec in je oče. Predvsem pa je človek. Je oseba, ki se je pred leti odločil spremeniti svoj način življenja, ki ni bil nikakor povezan s športom, gibanjem in rekreacijo. V to sta ga prisilila dva dogodka, iz katerih je dobil najboljše sporočilo življenja. Njegova športa sta triatlon in tek. V triatlonu, za katerega pravi, da je najlepši šport, uživa zase in se prepusti uživanju lepot narave in okolja športa. V teku pa tekmuje v svoji tekmi, a ne s časom, hitrostjo in uvrstitvami, ampak z izvedenim dogodkom, kjer sebe in svoje telo podvrže ekstremu in na tak način pomaga zbirati denarna sredstva socialno ogroženim, lačnim in bolnim osebam.

S športno-dobrodelnim projektom Okrog Slovenije 2019 – za male viteze se nadaljuje zgodba gibanja za male viteze, v kateri je tekač Bogomir Dolenc v letu 2018 uspešno odtekel 42 zaporednih dnevnih maratonov po različnih krajih Slovenije. Z dosežkom je postavil mejnike tako v športnem vidiku, kakor v dobrodelnem (organizacijskem). V ultra tekaškem svetu sedaj postavlja lestvico še višje.

Okrog Slovenije 2019– za male viteze bo eden večjih športno-dobrodelnih projektov v letu 2019 v Sloveniji, s katerim je tekač Bogomir Dolenc odtekel več kot 1200 km v 12 dneh. Tekel je po cestah, ki so čim bližje meji Slovenije. Štart extremnega tekaškega projekta je bil 31. avgusta 2019, zaključuje se 11. septembra 2019. Štart in cilj bosta v Črni na Koroškem. Povprečna kilometrina na dan je 100 km.

NAMEN projekta

Primarni oz. osnovni namen ekstremnega tekaškega projekta je zbiranje denarnih sredstev za ustanovo Mali vitez in za njene male viteze. Sredstva se zbirajo kot:

  • donacije podjetij in organizacij,
  • SMS donacije
  • prostovoljni prispevki posameznikov.

CILJI projekta

Primarni oz. športni cilj projekta je razdalja (1200+ km), katero želi ekstremni tekač Bogomir Dolenc preteči v 12 dneh.

Sekundarni cilji so sledeči: sporočilna vrednost, osveščanje o bolezni rak, zavedanje o zdravem načinu življenja, zdravega gibanja in o pomembnosti zdravja.

Zadnji dan je tekel iz Selnice ob Dravi proti Črni na Koroškem. Spremljali so ga tudi tekači iz naše občine.

Tudi mi na naši šoli podpiramo takšne cilje in projekte.

 

Dostopnost