Skoči na glavno vsebino
+386 (0)2 88 79 700

Med 8. septembrom (mednarodnim dnevom pismenosti) in 13. oktobrom 2019 (zaključek Tedna otroka) bo drugič potekala vseslovenska akcija Nacionalni mesec skupnega branja. Cilj pobude Bralnega društva Slovenije, Društva Bralna značka Slovenije – ZPMS, Društva slovenskih pisateljev, Mariborske knjižnice, Mestne knjižnice Kranj, Mestne knjižnice Ljubljana, Slovenske sekcije IBBY, Združenje slovenskih splošnih knjižnic in Zveze bibliotekarskih društev Slovenije je povezati vse, ki v Sloveniji skrbimo za spodbujanje branja in bralne kulture z namenom dviga bralne kulture in bralne pismenosti vseh prebivalcev v Sloveniji, slovenskem zamejstvu in med Slovenci po svetu.Častna pokrovitelja akcije sta predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in Slovenska nacionalna komisija za UNESCO.

Letos se z NMSB pridružujemo evropski bralni kampanji EUReads (Evropa bere: www.europereads.com), ki povezuje bralne aktivnosti po vsej Evropi z namenom, da bi dvignili zavest o pomembnosti izobraževanja in pismenosti v zgodnjem otroštvu.

Tudi naša šola se bo priključila k tej akciji, in sicer z naslednjimi dogodki: Minutke za branje, Bralni klub učitelje, Starejši berejo mlajšim …

Vabimo vas, da berete skupaj z nami!

Dostopnost