Skoči na glavno vsebino
+386 (0)2 88 79 700

image1

Evropskemu tednu mobilnosti, ki je potekal med 16. in 22. septembrom 2016, smo se priključili tudi na Osnovni šoli Brezno s podružnico Lehen v nekoliko prilagojeni obliki.

Teden mobilnosti smo pričeli v četrtek, 15. septembra, in sicer v obliki športnega dne. Predvsem nekoliko bolj oddaljenim učencem smo želeli prikazati, kako lahko prihajajo v šolo še drugače kot z avtomobilom oziroma avtobusom. Na ta dan je v šolo pripešačilo kar 39 učencev, s kolesom pa se je pripeljalo 19 kolesarjev, kar je nakazovalo na dober uvod v slogan letošnjega tedna mobilnosti – Pametna mobilnost za gospodarsko uspešnost. Teden mobilnosti pa smo zaključili s sredo, 21. septembra 2016.

DSC_0168

Nadaljevali smo z različnimi dejavnostmi s področja mobilnosti oziroma športa. Učenci so se izmenjavali na različnih postajah, kjer so se seznanili s področja varnosti v prometu (delavnica o naletni tehnici, varnosti kolesa, reakcijskega časa in glave s čelado in jajčkom), policista s Policijske postaje Radlje ob Dravi sta učencem podajala snov v obliki predavanja, nato pa so se učenci še preizkusili v spretnostni vožnji. Ko so izvedli vse tri delavnice, se je del učencev podalo na daljši pohod ali na nekajurno kolesarjenje.

Kot zanimivost naj še povemo, da je v okviru tedna mobilnosti prepešačilo v šolo in iz nje skupno kar 135 učencev. Večje zanimanje smo opazili predvsem na razredni stopnji, na predmetni stopnji pa smo imeli pretežno kolesarje. V šolo in domov je v tem tednu prekolesarilo kar 64 kolesarjev.

Za zanimivo in pestro izveden športni dan se zahvaljujemo Policijski postaji Radlje ob Dravi, ki je podala kar nekaj pomembnih podatkov s področja varnosti v prometu in Javni agenciji Republike Slovenije za promet. Zahvala g. Andražu Koželniku, g. Aleksandru Golobu in članom Kolesarskega društva Ožbalt in Športnemu društvu Ožbalt , Združenju šoferjev in avtomehanikov Podvelka za varno spremljanje otrok v šolo in na poti iz nje tako na športnem dnevu kot preostali teden mobilnosti. Kolesarskemu društvu in PGD Brezno-Podvelka za spremljanje naših mladih kolesarjev na kolesarskem delu športnega dneva in g. Andreju Času za gostoljuben sprejem kolesarjev na pol poti do njihovega cilja.

Več fotoutrinkov dosegljivih v galeriji.

Vodji projekta: Boštjan Klemenčič in Darko Račnik

Dostopnost