Skoči na glavno vsebino
+386 (0)2 88 79 700

V petek, 11. 3. 2016, se je na Osnovni šoli Brezno-Podvelka odvijal poseben medgeneracijski projekt. Sedmošolci so se pod mentorstvom učitelja Boštjana Klemenčiča preizkusili v vlogi “učitelja” in predstavnike društev upokojencev seznanili z osnovnimi in naprednimi veščinami dela z računalnikom.

IMG_4741

V začetku šolskega leta smo se na šoli odločili, da učenci naše šole povrnejo del pridobljenega znanja starejšim občanom občine Podvelka. To idejo smo s pomočjo mag. Jožeta Marhla nekoliko preoblikovali, in se odločili, da bodo na prvem tovrstnem projektu naši učenci “poučevali” predstavnike društev upokojencev Koroške regije. Mag. Jože Marhl je v tovrstnem projektu sodeloval tako kot udeleženec kot koordinator med šolo in društvi, za kar se mu lepo zahvaljujemo.

Delavnice se je udeležilo 8 predsednikov društev, med katerimi je bil tudi g. Lojze Gobec, predsednik Komisije za tehnično kulturo pri Zvezi društev upokojencev Koroške regije. G. Gobec nam je v zahvalo za sodelovanje poklonil posebno sliko, ki že krasi prostore računalniške učilnice.

Pohvala2
Glede na uspešno izveden projekt smo se na šoli odločili, da bomo tovrstne projekte nadaljevali tudi v prihodnjem šolskem letu. Fotoutrinki iz delavnice so dosegljivi v Galeriji.

 

Dostopnost