Skoči na glavno vsebino
+386 (0)2 88 79 700

Letos poteka že 26. šolski otroški parlament. Veseli smo, da ste se k sodelovanju odzvali vsi učenci od 1. do 9. razreda. Letošnja osrednja tema parlamenta je PASTI MLADOSTNIŠTVA.

Biti najstnik, mladostnik je težko. Čaka te vznemirljivo odraščanje. Prišli bodo vzponi in padci. Solze in smeh. Ljudje, ki pomagajo, in tisti, ki ranijo. Povsod vmes bo življenje, sestavljeno iz osebnih zgodb, ki dobijo smisel v dobrih medsebojnih odnosih. Na določeni točki vstopiš ti. Predstavljaj si, da je pred teboj zrcalo. Kdo je človek, ki ga vidiš v njem? Kdo si zares ti, tam znotraj v srcu. Kaj potrebuješ? O vsem tem in še marsičem smo razmišljali na našem šolskem parlamentu, ki se je odvijal v ponedeljek, 15. 2. 2016.

Hvala za zanimive in dobre predstavitve: 1. r. Nezdrava hrana/pijača; 2. r. Zasvojenost z računalniki/tablicami/telefoni; 3. r. Osamljenost in kaj je pravo prijateljstvo; 4. r. Nasilje in ugrabitve; 5. r. Anoreksija in bulimija; 6. r. Negativna samopodoba in 10 korakov do boljše samopodobe; 7. r. Pasti družabnih omrežij; 8. r. Vpliv medijev na mladostnike; 9. r. Droge in alkohol med mladimi.

Več fotografij najdete v galeriji.

IMG_4665 IMG_4666
IMG_4672 IMG_4676

Urška Samec, mentorica otroškega parlamenta

Dostopnost