Skoči na glavno vsebino
+386 (0)2 88 79 700

Šolske knjižnice v mesecu oktobru praznujejo svoj mednarodni mesec. Glavni namen praznovanja tega meseca je, da šolsko in širšo javnost opozorimo na pomen šolskih knjižnic za učenje in raziskovanje.

Središče letošnjega gesla “ŠOLSKE KNJIŽNICE SO ZAKON!” opozarja na pomen šolskih knjižnic.

Šolske knjižnice so nujno potrebne pri razvoju učnih spretnosti in pri razvoju kritičnega mišljenja. Šolski knjižničarji sodelujejo pri poučevanju, razvijanju učnih strategij, razvijanju različnih vrst pismenosti, razvijanju kritičnega mišljenja in ostalih kompetenc, ki so potrebne za delovanje v današnji družbi. Praznovanje mednarodnega meseca šolskih knjižnic pa opozarja na široko paleto dejavnosti, s katerimi knjižnice učence in starše opremljajo za življenje.

Tudi naša šolska knjižnica se bo priključila k temu praznovanju. Na spletni strani šole bomo predstavili mednarodni dan šolskih knjižnic (22. oktober) in tako učencem in strokovnim delavcem šole spregovorili o pomenu knjižnic za učenje in poučevanje. V mesecu oktobru bomo organizirali bralni večer, na katerem bomo gostili pomembnega pisatelja Matjaža Pikala. Pri knjižničarskem krožku bomo pripravili priporočilni seznam petih slovenskih knjig, ki bi jih priporočali sovrstnikom po svetu. Poleg tega bomo izdelovali plakate, zloženke, knjižne kazalke, ki prikazujejo pomembnost šolske knjižnice. Učenci se lahko udeležijo tudi literarnega natečaja (pesmi, kratke zgodbe na temo knjižnica) in likovnega natečaja (rišemo junake iz knjig, sanjska šolska knjižnica …).

Branje je zakon!

 

Knjižničarka Urška Samec

 

 

Dostopnost