Skoči na glavno vsebino
+386 (0)2 88 79 700

Regijskega parlamenta, ki je potekal v Kulturnem centru Ravne na Koroškem, se je udeležilo 11 osnovnih šol s Koroške, med njimi tudi naša šola. Organizator regijskega parlamenta je bilo Društvo prijateljev mladine za Koroško.

Mlade parlamentarce je pozdravila in nagovorila Vesna Lujinović in posebna gostja iz institucije Varuha človekovih pravic Fides Ramšak, ki je predstavila pilotni projekt, Zagovornik – glas otroka. Po pozdravnih govorih je delovno predsedstvo regijskega otroškega parlamenta zasedlo svoja mesta. Zasedanje je bilo v prvem delu namenjeno samo predstavitvam, poročilom in zaključkom občinskih otroških parlamentov. V drugem delu pa je potekalo delo v skupinah, kjer so se mladi pogovarjali in razpravljali o podtemah. Sledilo je poročanje in plenarna razprava.

25_otroški parlament

Mladostniki so debatirali na teme: formalno – neformalno izobraževanje, vsi poklici so pomembni, poklici prihodnosti in vseživljenjsko učenje. Te teme so bile izbrane na pripravljalnem sestanku v Ljubljani dne 24. marca 2015 in bodo predmet debate še na 25. nacionalnem otroškem parlamentu  v Ljubljani, 13. aprila v veliki dvorani Državnega zbora RS.

Za nacionalni parlament je bilo izbranih 5 učencev, med njimi tudi naš učenec 8. r. – Matic Turičnik.

Čestitamo!

Urška Samec, mentorica šolskega parlamenta

Dostopnost